Bu Blogda Ara

facebook

İzleyiciler

8 Aralık 2012 Cumartesi

AMD FX-8150'den Dünya Hız Rekoru: 9062.4 MHz! Dünya'nın En Hızlı İşlemcisi

AMD'nin güncel ürün gamındaki en hızlı masaüstü işlemcisi olan 8 çekirdekli FX-8150'nin hız aşırtma konusundaki yeteneklerine daha önce çok defa tanık oldu.Çarpan kilidi açık olan işlemci, rekorlarına bir yenisini daha ekledi. Ksin rumuzunu taşıyan bir hız aşırtma profesyoneli, FX-8150 işlemcisini 9062.4 MHz'e çıkartarak dünya hız rekorunu geçilmesini oldukça zor bir seviyeye taşıdı. 
Asus'un 990FX çipsetli Crosshair V Formula anakartı üzerinde Sıvı Azot kullanılarak yapılan çalışma kapsamında, yüksek frekans değerine ulaşabilmek için sadece iki çekirdeğin aktif tutulduğu, diğerlerinin yazılımsal olarakdevre dışı bırakıldığını görmekteyiz. A-Data tarafından üretilen çift kanal DDR3 bellek kitinin kullanıldığı ekstrem hız aşırtma denemesinde işlemcinin vCore olarak bilinen çekirdek çalışma gerilimi, Sıvı Azot ile gelen soğutma desteği ile 1.896v seviyesine çıkartıldığını görmekteyiz.
Bulldozer mimarisini kullanan FX işlemci ailesi ile saf performans liderliğini ele geçiremeyen AMD, hız aşırtma konusunda ise liderliğini sürdürüyor. 32nm üretim teknolojisiyle hazırlanan Zambezi kod adlı birinci nesil FX işlemci ailesinin elde ettiği başarının, güncellenmiş Bulldozer mimarisini temel alan Vishera kod adlı ikinci nesil FX işlemci ailesinin ne derece geliştireceği ise merak konusu.

 Teknolojik-Heberler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate